Gitarr för nybörjare

Vilken gitarr passar bäst för dig som nybörjare? Hos Danguitar kan du välja mellan elgitarrer, westerngitarrer, spanska gitarrer, samt gitarrer för vänsterhänta och barn. Lär dig mer genom att läsa nedan. Du kan även klicka dig igenom Danguitars hemsida för att bli inspirerad av det breda utbudet av gitarrer. Välj gitarr hos Dan Guitar idag.

Elgitarr

Om du är intresserad av att spela elgitarr, finns ett enormt utbud av elgitarrer på Dan Guitar. I likhet med akustiska gitarrer finns olika typer av elgitarrer. Tack vare det breda utbudet kan du hitta något som passar just dig.

Förutom vanliga elgitarrer, säljer Dan Guitar även 7-strängade elgitarrer, samt elgitarrer för vänsterhänta. De erbjuder även paketlösningar och tillbehör som förstärkare, pedaler, capo, och plektrum. Eftersom Dan Guitar justerar och testar alla gitarrer innan de skickas till dig som kund, kan du lita på att gitarren funkar när den kommer fram. 

De mest populära elgitarrerna kommer från Beaton och Fender, och i premiumkategorin hittar du gitarrer från Fender, Gibson, och Yamaha.

Westerngitarr

Bland westerngitarrer kan du köpa akustisk westerngitarr, westerngitarr med pickup, 12-strängad westerngitarr, dobrogitarrer, samt små westerngitarrer för resor och barn. 

Dan Guitar erbjuder ett stort urval av westerngitarrer, vilka är akustiska gitarrer med stålsträngar. Westerngitarren har stort, fint ljud och används främst i pop och rockmusik. Hos Dan Guitar hittar du westerngitarrer med massivt lock, inbyggd pickup och flera olika modeller för både nybörjare och professionella.

Spansk gitarr

En klassisk akustisk gitarr, även kallad spansk gitarr, passar dig som tycker om akustiskt ljud. Dessa instrument är även ypperliga för dig som är nybörjare då de är lätta att lära sig. 

Anledningen till att spansk gitarr är ett bra instrument för dig som nybörjare är att strängarna är mjuka, gjorda av nylon, samt är lätta att spela på. Hos Dan Guitar kan du hitta paketlösningar för nybörjare som innehåller både gitarr och tillbehör, allt till ett bra pris. 

Välj bland det stora sortimentet av akustisk spansk gitarr, akustisk barngitarr, spansk gitarr med pickup, samt vänsterhänt spansk gitarr.

Specialgjorda gitarrer

Förutom spanska gitarrer, säljer Dan Guitar även gitarrer för vänsterhänta, barngitarrer, samt tillbehör som förstärkare, pedaler, capo, och plektrum. Tack vare att de själva importerar gitarrer, kan du få bra kvalitet till låga priser. 

Basgitarrer

Förenklat finns två typer av basgitarrer – elbas, samt akustisk bas.

Elbas 

En elbas eller basgitarr är en elektrisk bas, ett elförstärkt stränginstrument vars signal återges genom en basförstärkare och högtalare. Instrumentet har liknande musikalisk funktion som kontrabas, syntbas och bastuba i en orkester. På Dan Guitar kan du hitta 4-strängad elbas, 5-strängad elbas, 6-strängad elbas, paketlösningar, samt barn-elbas.

Akustiska basgitarrer

Intressant kuriosa är att det även finns akustiska basgitarrer. Dan Guitar tillhandahåller det klassiska stränginstrumentet kontrabas, samt akustisk bas. Kontrabas ser ut som ett instrument som spelas i klassisk symfoniorkester, varvid akustisk basgitarr har en vacker klang i samspel med klassisk gitarr. Akustiska basgitarrer passar dig som vill spela mer klassisk musik, eller i en orkester.