Mångsidig gasol utmärkt för hemmet

Har upptäckt gasol som ett alternativ för el hemma. Gasol passar utmärkt för matlagning och uppvärming och sparar energi! Gasoltuber är smidiga och enkla att använda och du kan få gasoltuber i många olika storlekar. Hos www.primagaz.se, som är en av Sveriges ledande återförsäljare av gasoltuber kan du  lära dig mer om de olika typerna av gasoltuber och deras olika användningsområden.

Vad är gasol?

Den internationella benämningen är LPG (Liquefied Petroleum Gas). I Sverige används cirka 400 000 ton gasol som energi inom i första hand industrin. Gasol levereras i huvudsak med järnvägstankvagnar eller tankbil, men även i tuber i flytande form.

Vad kan du använda gasol till?

Uppvärmning

Spara pengar genom att använd gas till värmeugn och uppvärmning av vatten. En värmekamin är ett bra alternativ för att värma upp huset, uterummet eller sommarstugan. Att använda gas är energieffektivt och är vid normal konsumtion billigare än att använda el.

Gasolspis 

Redan idag använder många restauranger och företagskök gasol för att driva ugnar, spisar och grillar, men detta är även en möjlighet för hushållen. Värmen på en gasolspis är enklare och snabbare att styra.

Gasolgrill

Till de sena sommarkvällarna tipsar vi om att byta ut kolgrillen mot en gasgrill. Då slipper du störande rök och sparar dessutom tid eftersom gasolgrillen blir varm direkt. Dessutom är det miljövänligare. Du hittar gasoltuber från Primagaz i de flesta av våra lokala butiker. Har du inte en gasolgrill kan du kolla in vårt sortiment utav gasolgrillar. 

Terassvärmare

Vill man skapa lite extra trivsel och förlänga sommarkvällarna är en gasolkamin, gasolstrålbrännare och/eller terrassvärmare ett miljövänligt och effektivt val. 

Ogräsbekämpning

Använd en ogräsbrännare istället för kemiska bekämpningsmedel. På så sätt hjälper du till att skona miljön och grundvattnet. Ogräsbrännare svetsar effektivt bort ogräs utan att förgifta miljön.

Myggfångare

Du kan även hitta gasoldrivna myggfångare hos Primagaz. En stor gasoltub ger en lång drifttid med myggfria kvällar. Detta verktyg är perfekt för sommaren då mygg, flugor, och andra insekter kan störa friden.

Camping

Ska du på campingsemester är gasol oumbärlig. Camping är inte något man enbart gör på sommarhalvåret, fler och fler campingentusiaster väljer att campa även på vintern. I husvagn kan du använda gasol för att värma upp husvagnen och förtältet samt att laga mat på gasolspisen i vagnen. Om du tältar kan du snabbt få fart på gasolbrännare, gasolvärmare eller grill.

Hur beställer du gasol?

Med en leverantör som Primagaz kan du få gasol över hela Sverige. Är du privatkund, kan du hitta den närmaste återförsäljare på Primagaz.se.

Vilka storlekar kommer gasoltuberna i?

Hos återförsäljare av gasol kan du hitta gasoltuber i storlekar från 0,30 till 45 kg. Hos Primagaz kan du läsa mer om de olika gastuberna och vad de lämpar sig för.

Hur byter du gasoltuber?

Systemet med gasoltuber funkar som sa att du först köper en gasoltub och en fyllning. När gasolen är slut så tar du med din tomma tub till butiken och byter in, du betalar då bara för en fyllning. 

Gasoltuber i komposit är lättare

Primagaz erbjuder även gasoltuber i komposit. Fördelen är en betydligt lägre vikt och att de ofta är genomskinliga så du kan se hur mycket gasol i vätskeform som är kvar i gasoltuben. Gasoltuber i komposit är även staplingsbara om du ska förvara flera i garaget.