Min Asien resa!

Hej vänner! Hoppas ni har haft en fantastisk helg. Som lovat kommer här mitt blogginlägg om min resa till Asien.

Vi var som sagt där i ca. 2 veckor, jag och mina två bästa vänner. Vi började vår resa i Tokyo, Japan vilket var helt otroligt! Kan säga såhär, det var min första resa dit men absolut inte min sista. Vi bodde på ett väldigt modernt hostel och vi fick dela rum med några andra tjejer från Holland. Detta gjorde resan bättre då tjejerna var jättetrevliga och hade många bra tips till oss som besökte staden för första gången. Tokyo är otroligt stort och det finns så otroligt mycket man vill se och uppleva. Därför var en vecka inte tillräckligt enligt min mening men mina kompanjoner var redo att dra vidare till Bangkok i Thailand som var vår nästa destination.

Bangkok var inte lika spännande som Tokyo men staden har självklart sin charm med många sevärdheter, god mat och stark kultur. Efter 2 dagar i staden kände vi oss ganska nöjda och vi ville hellre åka söder ut för en mer avslappnade miljö med badstränder och drinkar. Turen gick alltså ganska snabbt vidare till Koh Samui. Ett väldigt spontant beslut men bästa valet någonsin. Har aldrig sett så fina stränder med stora palmer och vackra hotell. Vi bodde på en mindre resort då vi inte kände för att dela atmosfären med barnfamiljer. Vi hade den mest underbara utsikten från vårt hotellrum ut över havet. Utöver att ligga på stranden med goda drinkar i handen, gjorde vi många roliga aktiviteter. Under veckans gång hyrde vi mopeder så att vi kunde köra runt på ön till olika marknader och andra stränder. Vi körde också med jetski ett par gånger (roligaste jag har gjort) och en snäll guide erbjöd oss en härlig vandrartur i djungeln. Jag är inte så glad i spindlar och kräldjur (vilket det var en hel del av ute i djungeln) men vår guide tog det ganska lugnt och sa att vi var säkra med honom. Vi blev upphämtade med en jeep kl. 8 på morgonen och var först hemma på hotellet igen kl. 19 på kvällen. Ni kan tro på att vi var trötta. Dagen efter bestämde vi oss för att bara ligga på stranden och ta det lugnt (benen och fötterna var fortfarande odugliga för att kunna göra något annat). Det var även var vår sista dag på ön innan vi skulle bege oss hem igen så vi vill verkligen ta in den fina utsikten och harmoniska miljön.

Kort sagt har det varit en fantastisk resa och jag var inte helt klar till att resa hem. Det var givetvis härligt att se min man igen och våra älskade krabater (som jag har saknat dem alla tre) <3

Vill jätte gärna tillbaka till Japan och Thailand någon gång men nästa resa går möjligtvis till Nya Zeeland som har varit på min bucket list så länge jag kan minnas. Den resan blir troligtvis med min man om vi kan hitta någon som kan passa våra hundar och trädgård. Nu ska jag mysa ner i soffan med en kopp te. Ha det bra!